"АэроСвит" будет перевозить украинских олимпийцев

28.05.2004, 13:07

Национальный Олимпийский Комитет Украины (НОК) предоставил авиакомпании "АэроСвит - Украинские авиалинии" статус официального авиаперевозчика Национальной олимпийской сборной команды Украины на Играх XXVIII Олимпиады 2004 года в Афинах. (укр.)

Це передбачено Договором, укладеним НОКом і авіакомпанією.

Офіційна церемонія підписання Договору за участю Віце-президента Національного Олімпійського Комітету України, Голови Державного Комітету України з питань фізкультури і спорту Миколи Костенка та генерального директора авіакомпанії "АероСвіт" Григорія Гуртового відбулася у четвер, 27 травня, у Києві.

Сторони також підписали Угоду "Про надання послуг з авіаперевезень спортсменів та делегацій на Олімпійські Ігри XXVIII в м. Афіни". Нею визначається порядок доставки українських спортсменів і делегацій регулярними рейсами авіакомпанії "АероСвіт" за маршрутом Київ . Афіни - Київ.

Обидва документи складено на підставі пропозиції "АероСвіту" для участі у тендері на повітряні перевезення українських спортсменів та делегацій на Олімпійські ігри, у якому компанія на початку квітня 2004 р. здобула перемогу.

"АероСвіт" є призначеним перевізником на маршруті Київ - Афіни. Упродовж літнього (2004 р.) періоду навігації "АероСвіт" має намір поступово збільшити кількість щотижневих польотів між столицями України і Греції - із 3 у травні до 7 (щоденно) у серпні. Усі рейси виконуватимуться літаками Боїнг 737.

Українська авіакомпанія обслуговує повітряну лінію Київ - Афіни вже майже 10 років. У жовтні 1994 року перший із Боїнгів 737, отриманих "АероСвітом" в операційний лізинг, здійснив свій стартовий політ саме за маршрутом Київ - Афіни - Київ.

На сьогодні в авіапарку компанії - сім середньомагістральних Боїнгів 737 і два широкофюзеляжні Боїнги 767, призначені для виконання далекомагістральних багатогодинних польотів. "АероСвіт" експлуатує 38 міжнародних повітряних напрямків до 22 країн світу, у тому числі 5 трансконтинентальних ліній (до Нью-Йорка, Торонто, Бангкока, Делі і Пекіна), а також спільно з іншими авіакомпаніями обслуговує 10 внутрішніх маршрутів.

Торік компанія підвищила обсяги перевезень на 60%, а пасажиропотік на її рейсах зріс більш як удвічі.
Инф. пресс-службы Авиакомпании "АэроСвит - Украинские авиалинии".

Читайте також