ГНАУ усилит контроль за страхованием рисков

29.06.2004, 16:49

Председатель ГНА Украины Федор Ярошенко поручил председателям областных налоговых администраций усилить контроль за страхованием финансово-коммерческих рисков. (укр.)

Голова ДПА України Федір Ярошенко доручив головам обласних податкових адміністрацій взяти під особистий контроль здійснення контрольно-перевірочних заходів щодо унеможливлення використання страхових компаній у схемах мінімізації податкових платежів.

Днями під час виступу на розширеному засіданні колегії ДПА України Федір Ярошенко зазначив: "Останнім часом для мінімізації платежів платниками податків часто використовується механізм страхування фінансово-комерційних псевдоризиків. У результаті - маємо значні втрати бюджету".

Головний податківець також підкреслив, що обсяг страхових платежів у цих видах страхування щорічно зростає, але багато у чому завдяки тому, що страхові компанії в Україні є головними ланками схем мінімізації сплати податку на прибуток підприємств та виводу коштів за межі держави.

Згідно з інформацією Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, загальна сума перестрахування ризиків вітчизняних страхових компаній у перестраховиків-нерезидентів за 2003 рік становила близько 3,2 млрд. грн., за І квартал 2004 року - 0,6 млрд. грн.
Инф. ГНА Украины.

Читайте також