Американская корпорация OPIC заинтересована в стабильности банковской системы Украины

15.07.2004, 16:06

В Ассоциации украинских банков состоялась встреча Президента АУБ Александра Сугоняко с руководителем отдела Инвестиционного страхования OPIC (Американской корпорации страхования частных инвестиций) Стивеном Джонстоном. (укр.)

У зустрічі з боку АУБ також взяли участь Віце-президент з питань міжнародних зв'язків Антон Бутейко, начальник управління по зв'язках з банками Ірина Самойлова, керівник прес-служби Сергій Шумило.

Під час зустрічі пан Стівен Джонстон поінформував Президента АУБ про напрямки роботи OPIC. Це і фінансування та страхування від політичних ризиків інвестиційних проектів американських компаній в країнах, що розвиваються. Це і надання підтримки американському експорту через фінансування американського бізнесу шляхом надання кредитів та кредитних гарантій. Це і підтримка приватних інвестиційних фондів, які надають власні кошти для американських компаній, що інвестують їх в проекти за кордон, і участь в програмах допомоги незаможним та бідним державам з метою інформування американських бізнесменів про можливості інвестування.

Особливу увагу гість приділив співпраці з українськими банками, оскільки американським компаніям або їх представництвам, що інвестують свій капітал в економіку України, доводиться бути їх клієнтами. За словами пана Стівена Джонстона, на сьогодні в Україні вже діє чимало спільних американсько-українських проектів у виробничій, будівельній та сільськогосподарській галузях. З березня цього року ОРІС застрахувала від політичних ризиків спільний проект в залізничній галузі. Цей процес триватиме. А тому американська сторона зацікавлена в стабільності та прозорості української банківської системи.

В ході зустрічі Президент АУБ поінформував пана Стівена Джонстона про стан та перспективи розвитку банківської системи України, зусилля щодо приведення її до міжнародних стандартів. Він дав вичерпні відповіді на поставлені запитання, розповів про історію і напрямки діяльності Асоціації українських банків, наголосив на проблемах, які були успішно вирішені і озвучив проблему капіталізації, що актуальна сьогодні.

Пан Стівен Джонстон подякував за надану інформацію, висловивши побажання подальшого розвитку співпраці. Він відзначив, що має сподівання, що АУБ й надалі йтиме в авангарді і подаватиме приклад іншим професійним асоціаціям в Україні, активно сприятиме розвиткові банківської системи країни.
По материалам пресс-службы АУБ.

Читайте також