В гуцульском селе Шешоры открывается этно-фестиваль

06.07.2004, 15:58

С 6 по 8 июля в с. Шешоры (Косовский р-н, Ивано-Франковская обл.) проходит Международный фестиваль этнической музыки и ленд-арта "Шешоры'2004". (укр.)

Фестиваль має в основі три умовні складові: музичну, образотворчу та екологічну. Саме з екологічних акцій і розпочалися події - напередодні фестивалю екологи та місцеві жителі прибирали береги річки Пістиньки та навколишні пагорби від сміття (стихійні сміттєзвалища - одна з найактуальніших екологічних проблем Українських Карпат!).

Після цього унікальність карпатського "ленду" буде підкреслена художниками, що працюють в напрямку landart. Саме природне середовище стане місцем і способом втілення авторських ідей. Художники створюватимуть "об'єкти в довкіллі", використовуючи природні лінії, форми, фактури і стани (а допоміжні засоби можуть бути найрізноманітнішими - фарби, тканина, віск, скло тощо). Зусиллями митців до Івана Купала навколишні краєвиди перетворяться на велику відкриту галерею творів ленд-арту.

Фестиваль відкриється виступами унікальних фольклорних колективів з різних регіонів України та власне Карпат. Вночі неодмінно буде запалено велику купальську ватру, навколо якої зберуться учасники фестивалю, щоб разом зустріти свято.

7 й 8 липня присвячені етнічній музиці (world music) у найширшому її розумінні - від етноджазу до етнопанку, ска, реггей, від африканських до скандинавських мелодій. В ці дні на фестивальному майданчику виступатимуть ".anki.ou" (Чехія), "Yerba Mater" и "Klepisko" (Польща), "DUBro" (Росія); Україну представлять "Перкалаба" (Івано-Франківськ), "Гурт Йо'Гурт" (Київ), "Очеретяний кіт" (Вінниця), "Бурдон" (Львів) та ін.

Фестиваль передбачає досить прозору межу між виконавцями та аудиторією. Протягом трьох днів фестивальна публіка зможе оглянути ленд-артові об'єкти та поспілкуватися з їх авторами, взяти участь у майстер-класах з гри на різноманітних музичних інструментах, залучитися до мистецьких та екологічних акцій.
Инф. Ивано-Франковской ОГА.

Читайте також