Президент Украины отменил свой указ об объединении трех вузов в Сумской национальный университет

10.08.2004, 17:11

Президент Украины Леонид Кучма подписал Указ "Об отмене Указа Президента Украины от 20 апреля 2004 года N453". (укр.)

Цей документ видано з метою усунення умов для політичних спекуляцій та конфронтації, що виникли у зв'язку з утворенням Сумського національного університету.

Згідно з Указом, скасовується Указ Президента України від 20 квітня 2004 року N453 "Про утворення Сумського національного університету".

Кабінету Міністрів України доручено привести свої рішення та забезпечити приведення рішень міністерств, інших центральних органів виконавчої влади у відповідність із цим Указом.

Президент України Леонід Кучма скасував Указ від 20 квітня 2004 року ї 453 "Про утворення Сумського національного університету" .

Це рішення було прийнято з метою дати можливість і час для пошуку компромісу усім сторонам конфлікту. Глава держави вважає, що це особливо важливо сьогодні, напередодні президентських виборів.

Адже, на його переконання, існують окремі кандидати на пост Президента України, які намагаються використати ситуацію навколо сумських подій у своїй передвиборчій кампанії. "Вони підбурюють обидві сторони, каламутять воду, в якій ловлять свою політичну рибу. Треба вміти домовлятися, - підкреслює Президент. - Українці показали за 13 років своєї незалежності, що вони уміють домовлятися між собою чи не краще від усіх на пострадянському просторі".
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також