В Украине уже 20 тысяч средних учебных заведений готовы принять учеников

25.08.2004, 16:21

Кабинет Министров Украины на своем заседании рассмотрел состояние подготовки учебных заведений к учебному году. (укр.)

Відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду, прем'єр-міністр України Віктор Янукович привернув увагу урядовців до питань підготовки шкіл до навчального сезону. "Я хотів би, щоб ми за останні дні до початку навчального року подивилися на стан шкіл, що зроблено, що треба ще вирішити", - зазначив Прем'єр-міністр. Особливо він акцентував увагу на підготовці до введення нових шкіл, що здаються в експлуатацію цього року. "Ми повинні здати ці школи на відмінно, щоб вони були обладнані новітньою технікою, і щоб це були сучасні школи - школи майбутнього", - наголосив Прем'єр-міністр.

Сьогодні Кабінет Міністрів України приділив велику увагу питанням підготовки закладів освіти до нового навчального року, а також перспективним напрямкам розвитку системи освіти в Україні. Як повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник, під час засідання уряду була заслухана інформація Міністра освіти та науки Василя Кременя щодо готовності шкіл до 2004-2005 навчального року а також доповідь про перспективи розвитку української системи освіти в 2004-2010 роках. "При цьому під час засідання було схвалено більше 20 урядових рішень, які будуть суттєво сприяти розвитку системи народної освіти", зазначив він.

За словами Дмитра Табачника, всього в Україні сьогодні повністю готові прийняти учнів понад 20 тисяч середньоосвітних навчальних закладів. За парти сядуть 5,7 мільйонів учнів, серед яких близько 450 тисяч першокласників.

З 1 вересня 2004 року заробітна плата освітян та науковців буде збільшена на 15,6% (за період 2003-2004 років вона збільшувалася тричі, що склало 42%).

Уряд встановив нові розміри стипендій. Вони збільшені майже у 3 рази. Студенти вищих навчальних закладів ІІІ-ІУ рівнів акредитації будуть отримувати 108 грн., І-ІІ рівнів акредитації - 90 грн., учні професійно-технічних навчальних закладів - 72 грн.

Для запровадження цих підвищень Кабінет Міністрів додатково вишукав 383 млн. грн. на ІІ півріччя 2004 року.

У 2003 році урядом прийнято держану програму "Шкільний автобус", а з серпня поточного року розпочато її фінансування. До кінця календарного року заплановано поставити понад 400 автобусів за рахунок Державного бюджету і 300 за рахунок місцевих бюджетів. Це дозволить суттєво покращити доступ дітей до школи у сільській місцевості.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також