В Киеве состоялись украино-вьетнамские политические консультации

16.08.2004, 16:56

Сегодня, 16 августа, в Киеве состоялись двусторонние политические консультации между Министерствами иностранных дел Украины и Социалистической Республики Вьетнам на уровне заместителей министров. (укр.)

В ході засідання відбувся обмін думками щодо двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, передусім у сфері енергетики, геологічної розвідки, видобутку та переробки нафти і газу, машинобудування тощо.

Особливу увагу сторони приділили проведенню 7-го спільного засідання Міжурядової українсько-в'єтнамської Комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, яке відбудеться 8-10 вересня ц. р. у Ханої. Українська сторона підтвердила готовність провести в рамках 7-го засідання Комісії Третє засідання українсько-в'єтнамської Підкомісії з питань науково-технічного співробітництва, а також Перше засідання Ділової ради за участю бізнесових кіл двох країн.

У ході консультацій значна увага була приділена співробітництву двох країн у рамках універсальних та регіональних міжнародних організацій, зокрема, ООН, Асоціації країн Південно-Східної Азії (ASEAN), форумі Азія-Європа (ASEM), організації "Азіатсько-Тихоокеанське економічне співробітництво" (APEC) тощо.

Двосторонні політичні консультації засвідчили обопільне прагнення сторін до поглиблення двостороннього політичного діалогу, активізації торговельно-економічного, науково-технічного та гуманітарного співробітництва.

Сторони домовились провести наступний раунд консультацій в Ханої на початку 2005 року.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також