В Афинах премьер-министр Украины встретился с представителями деловых кругов Греции

17.08.2004, 12:18

Премьер-министров Украины Виктор Янукович, который находится с рабочим визитом в Греции, встретился в Афинах с ведущими греческими бизнесменами. (укр.)

Зокрема, під час зустрічі глави уряду України з власником однієї з провідних грецьких суднобудівельних компаній Атанасісом Ласкарідісом йшлося про реалізацію масштабного інвестиційного проекту, що передбачає будівництво нафтових танкерів нового типу на Миколаївському суднобудівному заводі. Незважаючи на те, що Україна не належить до Європейської асоціації суднобудівників, українських спеціалістів цієї галузі та ваші технології в світі високо цінують, - зазначив підприємець.

Греція вже зараз готова купувати танкери, які виготовлені у Миколаєві, однак, такий вантажний флот може принести значні прибутки і нашій державі. За словами міністра промислової політики Олександра Неустроєва, країни Далекого Сходу, зокрема, Китай, щороку збільшують потребу у споживанні нафти і, відповідно, у засобах її доставки.

Віктор Янукович також зустрівся з президентом Грецько-Української торговельно-промислової палати Янісом Поліхронопулосом. Сторони обговорили можливість поромного сполучення між Одесою та грецькими містами. На думку співрозмовників, це дасть можливість не лише значно збільшити потік туристів, а й поліпшити торговельно-економічні відносини між двома державами.

Під час зустрічі з представниками грецької компанії "NESA Energy Holding (UK) Plc" прем'єр-міністр України заявив, що Уряд України зацікавлений в розширенні торговельно-економічних зв'язків з Грецією.

На думку Віктора Януковича, нинішні темпи зростання української економіки можна утримати шляхом легалізації тіньового капіталу. Необхідно створити відповідну законодавчу базу, яка б стимулювала цей процес. "Економічне зростання змушує нас шукати нові рішення. Я вбачаю резерви у легалізації тіньового капіталу. Цей процес розрахований на 5 років", - зазначив прем'єр-міністр.

За словами глави уряду України, цей процес передбачає лібералізацію податкової системи, податків фізичних і юридичних осіб. "Ми також вважаємо, що настав той час, коли треба здійснити амністію доходів громадян, які зараз знаходяться в тіні", - підкреслив Віктор Янукович.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також