Увеличены субвенции местным бюджетам на предоставления льгот

04.08.2004, 11:25

На 301,6 млн. грн. увеличены субвенции местным бюджетам на предоставления льгот. (укр.)

З метою соціального захисту найвразливіших верств населення Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2004 рік" збільшено на 301,6 млн. гривень у порівнянні з минулим роком субвенції місцевим бюджетам на надання пільг.

Зазначені кошти підуть на надання пільг поряд із ветеранами війни і праці, ветеранами військової служби, ветеранами органів внутрішніх справ, вдовам ветеранів військової служби та ветеранів органів внутрішніх справ, а також звільненим зі служби за віком, хворобою або вислугою років працівникам міліції, рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи, державної пожежної охорони, дітям (до досягнення повноліття) працівників міліції, рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи, державної пожежної охорони, загиблих або померлих у зв'язку з виконанням службових обов'язків, непрацездатним членам сімей, які перебували на їх утриманні, батькам і членам сімей військовослужбовців, які загинули, померли або стали інвалідами при проходженні військової служби на оплату житлово-комунальних послуг. А також медичним, фармацевтичним, педагогічним працівникам, працівникам культури і пенсіонерам, які працювали педагогічними працівниками у сільській місцевості та селищах міського типу, на безплатне користування квартирою з опаленням та освітленням.

Понад 61 млн. грн., згідно зі змінами до Закону України "Про Державний бюджет України на 2004 рік", збільшено обсяг відповідних субвенцій на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Загальний обсяг субвенції місцевим бюджетам на надання зазначених пільг і житлових субвенцій становить майже 3 млрд. 658 млн. грн.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також