Укрэксимбанк размещает евробонды на сумму $150 миллионов

13.09.2004, 11:57

Открытое акционерное общество "Государственный экспортно-импортный банк Украины" размещает евробонды на сумму $150 миллионов сроком погашения в 2009 году с фиксированной ставкой купона 7,75%. (укр.)

Лід-менеджерами випуску виступили банки UBS Limited та Dresdner Kleinwort Wasserstein.

З метою організації випуску 8-10 вересня поточного року було проведено Road-show облігацій в найбільших фінансових центрах Західної Європи, таких як Лондон, Цюрих, Відень, Франкфурт-на-Майні, Мюнхен.

Вперше на міжнародному ринку боргових зобов'язань фінансово-банківською установою України здійснено розміщення на таку велику суму з найкращими умовами.

Присвоєні агентствами Fitch та Moody's рейтинги випуску відповідно на рівні B+ та Ba2 є найвищими серед рейтингів українських банків. При цьому рейтинг, наданий Moody's, перевищив суверенний рейтинг України для облігацій в іноземній валюті, який встановлений на рівні B1.

Все це підтверджує високий міжнародний авторитет, бездоганну репутацію та високий професійний рівень ВАТ "Укрексімбанк", що підтверджує імідж банку як надійного ділового партнера та дає можливість Укрексімбанку опановувати нові схеми співробітництва із закордонними фінансовими інститутами.

Успішно проведений випуск єврооблігацій свідчить також про визнання успішного розвитку економіки країни в цілому, зростання довіри до української банківської системи і відкриває нові перспективи розвитку співробітництва на міжнародних ринках боргових зобов'язань.

Випуск здійснено з метою створення сприятливих умов для ефективного розвитку економіки України шляхом надання кредитно-фінансової підтримки українським підприємствам, проекти яких спрямовані на структурну перебудову економіки, модернізацію промисловості та розвиток експортного потенціалу.

Відкрите акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. ВАТ "Укрексімбанк" належить до групи найбільших банків України. З 1996 року є повноправним членом платіжних систем MasterCard Int. та Visa Int., з 1998 року - розрахунковим банком системи MasterCard Int. в Україні. Станом на 01.08.2004 ВАТ "Укрексімбанк" емітував понад 260 тис. міжнародних платіжних карток.
По материалам пресс-релиза ОАО "Государственный экспортно-импортный банк Украины".

Читайте також