Владимир Литвин посетил с рабочим визитом Российскую Федерацию

10.01.2005, 11:13

Председатель Верховной Рады Украины Владимир Литвин 6-7 января посетил Москву с рабочим визитом по приглашению председателя Государственной Думы Федерального Собрания Российской Федерации Бориса Грызлова. (укр.)

6 січня В. Литвин зустрівся з керівником уряду Російської Федерації Михайлом Фрадковим.

Під час зустрічі були обговорені поточні та перспективні плани співпраці двох країн в економічній сфері. Співрозмовники обмінялись думками щодо шляхів оновлення моделей економічної політики українсько-російських відносин.

М. Фрадков висловив готовність після призначення нового прем'єр-міністра України обговорити з ним плани подальшого розвитку економічної співпраці Російської Федерації і України.

Цього ж дня відбулися робочі зустрічі голови Верховної Ради України з головою Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Б. Гризловим та головою Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Сергієм Мироновим. Наголошувалось на важливості дальшого розвитку міжпарламентської співпраці наших країн, зокрема, активізації роботи парламентських груп дружби.

Під час робочої зустрічі В. Литвина з міністром оборони Російської Федерації Сергієм Івановим обговорювалися питання стосовно аспектів міжнародної безпеки.

7 січня В. Литвин і Б. Гризлов обговорили питання дальшого розвитку міждержавних відносин, а також щодо перспектив надання Верховною Радою України згоди на призначення нового прем'єр-міністра України.

В інтерв'ю журналістам по завершенні зустрічі В. Литвин заявив, що народні депутати підтримають ту кандидатуру прем'єр-міністра, яку внесе до парламенту новообраний Президент України.

"Парламент підтримає ту кандидатуру, яку підтримає і внесе новий глава держави", - заявив голова Верховної Ради України.

За словами В. Литвина, під час зустрічі з Б. Гризловим серед можливих кандидатів на посаду прем'єр-міністра він назвав Юлію Тимошенко, Петра Порошенка, Анатолія Кінаха, Віктора Пинзеника и Олександра Мороза.

Під час зустрічі також було досягнуто домовленості стосовно підвищення статусу міжпарламентської комісії зі співробітництва, зокрема, її співголовами будуть перші заступники керівників Верховної Ради України і Державної Думи. Заплановано, що наступне засідання комісії має відбутися до 15 лютого у Києві.

Цього ж дня під час зустрічі В. Литвина з С. Мироновим обговорювалися питання поглиблення міжпарламентської співпраці.

7 січня у рамках дводенного робочого візиту голови Верховної Ради України Володимира Литвина до Москви відбулася зустріч В. Литвина з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Під час зустрічі зазначалось, що міждержавне співробітництво України і Російської Федерації перебуває на високому рівні, і наголошувалось на необхідності переходу до практичної роботи для його дальшого розвитку після завершення президентської кампанії в Україні.

В. Литвин і В. Путін, зокрема, наголосили на високому рівні економічної співпраці наших держав.

В. Путін висловив надію, що після завершення президентської кампанії "місце передвиборчої риторики посяде прагматична робота".

В. Литвин наголосив, що Верховна Рада України готова здійснити практичні кроки для розвитку співпраці з Російською Федерацією, висловивши переконання, що такою буде й позиція новообраного Президента України і нового уряду.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також