Украина доложила об успехах в борьбе по отмыванию "грязных" денег на пленарном заседании MONEYVAL

19.01.2005, 18:28

С 16 по 21 января в Страсбурге (Франция) проходит пленарное заседание Специального Экспертного комитета Совета Европы по вопросам оценки мероприятий в сфере борьбы с отмыванием преступных доходов (MONEYVAL). (укр.)

В роботі засідання беруть участь країни - члени Комітету, наукові експерти, спостерігачі та міжнародні організації, зокрема представники: Світового банку, FATF, Управління з питань наркотиків та злочинності ООН, Інтерполу.

Одним з головних питань порядку денного засідання було обговорення проекту звіту щодо другого раунду взаємної оцінки України.

Досягнутий прогрес України у боротьбі з відмиванням "брудних" коштів, з часу останнього візиту експертів MONEYVAL (вересень, 2003 р.) на пленарному засіданні представила Урядова делегація України.

Звіт України отримав позитивну оцінку. Зокрема, Комітетом Ради Європи зазначено "Україна, за короткий проміжок часу, досягла стрімкого прогресу у розбудові законодавчої бази та створенні інфраструктури для ефективної боротьби з відмиванням "брудних" коштів".

Визнання досягнень України Комітетом Ради Європи (MONEYVAL) є надзвичайно важливим напередодні пленарного засідання FATF (9-11 лютого 2005 року), на якому заплановано розгляд питання щодо зняття з України посиленого моніторингу з боку цієї організації.

MONEYVAL (Committee of Experts on the Evaluation of Anti-Money Laundering Measures) створено Комітетом Міністрів Ради Європи у 1997 році і є однією з трьох міжнародних організацій, які борються з відмиванням "брудних" коштів. Основна мета діяльності - проведення експертної оцінки ефективності протидії легалізації злочинних доходів в країнах, які є членами Ради Європи. Кожна країна-член Комітету представлена в ньому трьома експертами.

Україна є членом MONEYVAL та постійно приймає участь у його засіданнях.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також