В Украине будет открыто Посольство Республики Перу

19.01.2005, 11:58

11 января Президент Республики Перу Алехандро Толедо Манрике подписал постановление, согласно которому это государство в ближайшее время откроет свое посольство в Украине. (укр.)

Рішення відкрити дипломатичне представництво Перу в нашій державі було зумовлено, як зазначається в документі, бажанням продовжувати розвиток перуансько-українських відносин, які, як вважає перуанська сторона, набули високого динамізму. Це підтверджується і розвитком договірно-правової бази між Перу та Україною, зокрема підписанням Договору про дружні відносини і співробітництво, низки двосторонні угод в торговельно-економічній, культурній та освітянській сферах.

На думку перуанської сторони, активний обмін візитами між Україною та Перу дозволив започаткувати новий, дуже сприятливий етап для розвитку відносин між двома країнами, головним чином у торговельно-економічній та науково-технічній сферах. Перуанська сторона вважає, що сучасний стан співробітництва Києва та Ліми створює широкі можливості для налагодження зв'язків та співпраці, зокрема у гірничовидобувній та енергетичній галузях, сфері сільськогосподарського машинобудування, розвитку транспортної інфраструктури, газової промисловості, космічній та авіаційній галузях.

В ході офіційного візиту в Україну у липні 2004 року Міністр закордонних справ Перу домовився з Міністром закордонних справ України про поглиблення взаєморозуміння та розвиток двосторонніх відносин на основі пошуку сфер співробітництва і збільшення обсягів торгівлі, підтримання стабільності міжнародної системи, для чого Міністр закордонних справ Перу запропонував відкрити Посольство Перу з резиденцією в місті Києві, Україна, у відповідь на відкриття Посольства України в Лімі у жовтні 2003 року.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також