МИД Украины обеспокоено решением Молдовы

22.01.2005, 12:31

Министерство иностранных дел Украины обеспокоено введением Молдовой разрешительного порядка въезда в "восточные регионы" страны для сотрудников дипломатических представительств, аккредитованных в Молдове. (укр.)

Україна продовжує докладати зусилля для врегулювання придністровської проблеми. У цьому контексті українська сторона запропонувала провести 25-26 січня ц.р. в Одесі другий раунд зустрічі посередників у процесі врегулювання придністровської проблеми з представниками Республіки Молдова та Придністров'я. У ході цієї зустрічі українська сторона розраховує на досягнення конкретних рішень з низки життєво важливих питань для населення обох берегів Дністра

Разом з тим, стурбованість української сторони викликає введення молдовською стороною дозвільного порядку поїздок до "східних регіонів" країни для працівників дипломатичних представництв, акредитованих в Молдові. На думку МЗС України, зазначений порядок значно знижує ефективність виконання посередницьких функцій у врегулюванні придністровської проблеми і, зокрема, підготовки до згаданої одеської зустрічі.

МЗС України висловлює впевненість, що діяльність уповноважених представників України, Російської Федерації та ОБСЄ як посередників у врегулюванні придністровської проблеми буде найбільш ефективною і сприятиме досягненню позитивного результату лише за умови зацікавленого та сприятливого ставлення з боку сторін конфлікту.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також