"Газ Украины" ограничит поставки газа "Киевэнерго" с 1 февраля

25.01.2005, 17:22

ДК "Газ Украины" ограничит поставки природного газа АЭК "Киевэнерго" до полного погашения задолженности за потребленный природный газ. (укр.)

Заборгованість АЕК "Київенерго" за безоплатно спожитий газ у січні поточного року становить понад 58,3 млн. грн. Загальний борг АЕК "Київенерго" за спожитий у 2003-2004 рр. газ сягнув 72,1 млн. грн.

З 1 по 24 січня поточного року столична енергокомпанія спожила більше 300 млн. куб. м. природного газу на суму понад 80,2 млн. грн. При цьому оплачено було лише 27,2% його вартості. Середній рівень розрахунків підприємств ТКЕ по Україні складає 45%.

АЕК "Київенерго" протягом тривалого часу є найбільшим боржником ДК "Газ України" за спожитий природний газ серед усіх споживачів в Україні. Хронічного характеру набули порушення "Київенерго" договірних зобов'язань, що знаходить своє вираження у складанні енергетиками додаткових графіків погашення боргів, що згодом також постійно порушуються. Несплачені згідно цих графіків борги "Київенерго" за 2004 рік становлять більше 13,7 млн. грн.

У зв'язку з існуючою заборгованістю, у разі несплати 100% вартості спожитого протягом 2004-2005 рр. природного газу, відповідно до чинного порядку газопостачання, ДК "Газ України" зобов'язала АЕК "Київенерго" самостійно припинити з 29 січня поточного року споживання цього виду енергоносія та перейти на інші види палива. У разі недотримання цих вимог, ДК "Газ України" надала відповідне доручення газотранспортним організаціям щодо відключення АЕК "Київенерго" від газопостачання з 1 лютого поточного року.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також