В Киеве прошла встреча Леонида Кучмы и Михаила Саакашвили

04.01.2005, 11:03

Президент Украины Леонид Кучма в Мариинском дворце провел встречу с Президентом Грузии Михаилом Саакашвили, который находился в Киеве с неофициальным визитом. (укр.)

На початку зустрічі Президент Грузії подякував Президенту України за все зроблене для грузинсько-українських відносин. "За час Вашого президентства вони вийшли на абсолютно новий рівень. Дійсно це просто братські відносини, і в цьому є частина Вашої особистої заслуги. Я висловлюю вдячність і від себе особисто, і від свого народу. Я думаю, що зараз дружба України і Грузії для нас - це вирішальний фактор у нашій зовнішній політиці. Для нас Україна - стратегічний союзник, приклад для наслідування і просто, по-людські, великий друг. І я хочу, щоб Ви знали, що ми теж Вам дуже вдячні і як Президенту, і як людині за те, що Ви зробили для наших відносин", - сказав Михаїл Саакашвілі.

У свою чергу, глава української держави зауважив: "Грузія завжди займала особливе місце в серці - і моєму особисто, і України. Я думаю, що ми маємо право пишатися тим, що зробили за ці роки, довіра одне до одного тільки зростає. І не тільки на рівні людських стосунків, я думаю, що і в економіці, і в інших проблемних питаннях ми завжди були поруч одне з одним і завжди простягали руку допомоги, особливо в ті моменти, коли мала потребу грузинська сторона. Фундамент закладений потужний, дай Боже, щоб споруду і далі будували навіки. Я в цьому переконаний".

Під час розмови було обговорено внутрішньополітичну ситуацію в Україні та Грузії. Сторони зупинилися на питаннях розвитку двостороннього політичного діалогу та торговельно-економічної співпраці.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також