Сотрудничество Украины и России должно перейти в прагматическую плоскость

01.10.2005, 12:36

30 сентября в Москве состоялись переговоры премьер-министра Украины Юрия Еханурова и главы правительства Российской Федерации Михаила Фрадкова. (укр.)

Перебуваючи з робочим візитом у Москві прем'єр-мiнiстр України Юрiй Єхануров заявив, що поїздка до Росiї - перший його зарубiжний вiзит як глави уряду - є свiдченням того, що в Українi розумiють важливiсть двостороннього спiвробiтництва. "Перший вiзит є свідченням того, що в Українi розумiють важливiсть взаємовiдносин між нашими країнами i урядами", - зазначив глава українського уряду.

Глави урядів Росії та України під час своєї зустрічі домовились вже найближчим часом органiзувати роботу росiйсько-українського мiжурядового комiтету з питань торгово-економiчного спiвробiтництва. "Ми цей механiзм, я вважаю, ми найближчим часом задiємо", - сказав М. Фрадков.

Зі свого боку прем'єр-міністр України висловив сподiвання, що візит Президента Росiї Володимира Путiна має дати поштовх роботi мiждержавної українсько-росiйської комiсiї i економiчного комiтету в його рамках.

"Зараз треба iнтенсивно працювати, щоб нагнати упущене i об'єктивно розглянути тi проблеми, якi є у нас", - сказав прем'єр-міністр. "Ми повиннi перейти в прагматичну площину вiдносин", - наголосив Юрій Єхануров.

Глава українського уряду висловив сподiвання на активiзацiю двостороннiх економiчних вiдносин, вiдзначивши зростання товарообiгу мiж двома країнами.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також