Премьер-министр Украины встретился с президентом японской Ассоциации "РОТОБО"

11.10.2005, 17:48

Правительство Украины заинтересовано в привлечении японских инвестиций в развитие промышленности, особенно высокотехнологических отраслей. (укр.)

На цьому наголосив прем'єр-міністр України Юрій Єхануров під час зустрічі з президентом японської Асоціації із торгівлі з Росією і країнами Східної Європи "РОТОБО" Тасуку Такагакі. У зустрічі, яка відбулася за дорученням Президента України, також взяли участь представники провідних японських компаній, які входять до "РОТОБО".

В ході спілкування керівник українського уряду відзначив активізацію торговельно-економічного та кредитно-фінансового співробітництва між двома країнами, підкресливши їх важливість для надання нового імпульсу усьому спектрові двосторонніх відносин.

У цьому контексті Юрій Єхануров високо оцінив рішення уряду Японії розпочати співробітництво з Україною за програмою Офіційної Допомоги Розвитку (ОДР) на основі першого ієнового кредиту для реконструкції Державного міжнародного аеропорту "Бориспіль" та висловив надію на позитивне рішення японського уряду стосовно другого проекту - спорудження мостового переходу через р. Південний Буг у Миколаєві.

Глава уряду запропонував активізувати кредитно-фінансове співробітництво між суб'єктами підприємництва обох країн, як за програмою ОДР, так і на основі Меморандуму між Японським банком міжнародного співробітництва (ЯБМС) та ВАТ "Укрексімбанк" в рамках кредитної лінії для підтримки двосторонньої торгівлі у приватному секторі.

Значні перспективи, на думку Юрія Єханурова, має також співпраця між Японією та Україною у космічній та авіабудівній сферах, аграрному секторі, розбудові транспортних коридорів на території України та модернізації інфраструктури українських міст.

Для активізації співробітництва прем'єр-міністр Юрій Єхануров запропонував утворити в рамках Асоціації "РОТОБО" відповідний орган, який відповідав би за співпрацю з Україною.

Асоціація із торгівлі з Росією і країнами Східної Європи "РОТОБО" створена і працює з метою сприяння розвитку торговельного та ділового співробітництва між японськими підприємствами та підприємствами країн СНД, Східної Європи та Монголії.

До Асоціації "РОТОБО" входять 100 членів. Асоціація забезпечує роботу секретаріатів і проведення засідань спільних економічних комітетів практично з всіма країнами Східної і Центральної Європи та країнами СНД Середньої Азії і Закавказзя.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також