В Киеве возобновило работу посольство Королевства Дании

14.10.2005, 12:30

13 октября в рамках официального визита в Украину главы датского внешнеполитического ведомства Пера Стиг Мьоллера была возобновлена работа Посольства Королевства Дания в Украине. (укр.)

Виступаючи на офіційній церемонії відкриття, міністр закордонних справ України Борис Тарасюк висловив впевненість, що відкриття датського дипредставництва сприятиме налагодженню більш чіткої взаємодії на пріоритетних для двох країн напрямах співробітництва.

Б. Тарасюк висловив вдячність керівництву Данії за підтримку демократичних процесів в нашій країні, особливо підкресливши важливість датського сприяння в реалізації курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

У свою чергу, П. Стіг Мьоллер наголосив, що рішення датського уряду відновити свою дипломатичну присутність у Києві є підтвердженням готовності до посилення політичного діалогу і розширення взаємовигідної співпраці з новою Україною, яка не тільки географічно, а й політично та економічно має належати до об'єднаної Європи.

На церемонії відкриття Посольства Данії в Україні були також присутні датські бізнесмени, які успішно працюють в Україні. Посольство Данії працює. за адресою вул. Богдана Хмельницького, 56.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також