В Украину с визитом прибывает председатель ОБСЕ

18.10.2005, 11:33

18-19 октября в Украине с рабочим визитом будет находится действующий председатель ОБСЕ, министр иностранных дел Республики Словения Димитрий Рупель. (укр.)

Планується, що діючого голову ОБСЄ, главу зовнішньополітичного відомства Республіки Словенія прийме Президент України В.Ющенко. Відбудеться також зустріч Д. Рупеля з міністром закордонних справ України Б. Тарасюком.

У ході переговорів співрозмовники планують обговорити комплекс питань співробітництва в рамках ОБСЄ та українсько-словенських двосторонніх відносин.

Зокрема, сторони обміняються думками стосовно нинішнього стану придністровського врегулювання та реалізації мирного плану, запропонованого Україною. У світлі майбутнього 13-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, яке проходитиме 5-6 грудня ц.р. в Любляні (Словенія), увага учасників переговорів буде привернута до порядку денного та підготовки проектів документів, які планується ухвалити під час цього заходу.

Порядком денним візиту також передбачений обмін думками з питань реформування ОБСЄ, метою якого має стати підвищення ефективності Організації її адекватного і оперативного реагування на сучасні виклики та загрози. Одним з предметів обговорення буде майбутня участь місії ОБСЄ в спостереженні на парламентських виборах в Україні навесні 2006 року.

Сторони також обговорюватимуть комплекс політичних і торговельно-економічних питань двосторонніх відносин між Україною та Словенією.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також