Украина и Польша обсуждаю вопросы либерализации визового режима

19.10.2005, 11:14

17 октября в Киеве состоялись украинско-польские консультации по консульско-праовым вопросам. (укр.)

Під час консультацій сторони обговорили широке коло питань, які стосуються захисту прав громадян України на території Польщі, а також питання виконання чинної договірно-правової бази у консульській сфері.

Було також обговорено конкретні питання спрощення прикордонних та митних формальностей, а також активізації співпраці на рівні прикордонних служб сторін.

У ході переговорів сторони розглянули питання спрощення візового режиму для громадян України, а також обмінялися думками щодо лібералізації візового режиму в рамках переговорного процесу між Україною та країнами-членами ЄС.

Було розглянуто також питання забезпечення виконання положень Договору між Україною і Республікою Польща про правову допомогу та правові відносини у цивільних та кримінальних справах.

Сторони домовилися про продовження спільного опрацювання на рівні експертів питання працевлаштування українських громадян на території Республіки Польща, а також питання пенсійного забезпечення громадян України, які виїхали на постійне місце проживання до Республіки Польща.

Крім цього, під час переговорів сторони обговорили питання щодо забезпечення культурно-освітніх та релігійних потреб української діаспори на території Республіки Польща та польської діаспори в Україні.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також