Награждение победителей конкурса "Журналист информационного общества"

31.10.2005, 11:55

28 октября в конференц-зале гипермаркета электроники City.com состоялась церемония награждения победителей Всеукраинского конкурса "Журналист Информационного Общества" (укр.)

Програма "Журналіст інформаційного Суспільства" була створена за ініціативи Фонду "Інформаційне суспільство України" у 2001 році. Метою програми є допомога Україні у входженні до глобального iнформаційного простору за умови збереження i розвитку інтелектуального потенціалу нації, як основи стійкого розвитку держави.

Незважаючи на те, що Україною закладено базові основи розвитку інформаційного суспільства, залишаються невирішеними ряд проблем інформаційного характеру. З одного боку, у вітчизняному інформаційному полі досі недостатньо інформації про переваги інформаційного суспільства, про досягнення українських компаній у даній сфері, про політичні та законодавчі зрушення. З іншого - українські ІТ-ринки підійшли до етапу, коли споживач вже не встигає відстежувати пропозиції компаній, що визиває необхідність постійно інформувати населення про нові досягнення.

Саме тому, усвідомлюючи роль засобів масової комунікації у процесі формування, розвитку і поширенні ідей інформаційного суспільства, програма "Журналіст інформаційного Суспільства" стала потужним засобом актуалізації теми інформаційного суспільства, привернення уваги до проблематики інформаційно-комунікаційних технологій.

У рамках Програми щорічно проходить Конкурс на кращий журналістський матеріал на тему інформаційного суспільства. Матеріали, що надходять на конкурс, розглядаються компетентним журi, до складу якого входять:

Астахов Костянтин - директор Київського міського серверу "Kiev2000.com",

Афонін Олексій - начальник відділу маркетингу компанії "Siemens",

Іванцов Олег - перший заступник головного редактора газети "День",

Колодюк Андрій - президент Фонду "Інформаційне Суспільство України",

Колодюк Володимир - президент холдінгу "AVentures Group",

Коніна Маріанна - менеджер із зв'язків з громадськістю компанії "Golden Telecom",

Ланде Дмитро - заступник директора інформаційного центру "ElVisti",

Рибаченко Ганна - керівник відділу маркетингу City.com,

Ричка Анатолій - PR-директор телеканалу "Тоніс",

Сліпіч Ольга - PR-менеджер компанії "Інфоком",

Харченко Олександр - головний редактор інформаційного агентства "УНІАН",

Шалайський Олексій - головний редактор Інтернет-видання "proUA",

Шлінчак Віктор - головний редактор незалежного аналітичного агентства "Glavred",

Шнурко Євген - директор з маркетингу та реклами Видавничого дому "Софтпрес".

У цьому році у конкурсі взяли участь понад 70 українських журналістів. Всього на Конкурс було надіслано 132 роботи. Переможцями 2005 року були визнані:

у номінації "Журналіст інформаційного суспільства": перше місце - Максим Благонравін, журнал "Експерт-Україна", друге місце - Ірина Бохно, агентство "Glavred", третє місце - Петро Іжик, газета "День";

у номінації "Кращий Інтернет-журналіст інформаційного суспільства" - Надія Баловсяк, агентство Інтернет-новин (АІН);

у номінації "Кращий телевізійний журналіст інформаційного суспільства" - Олена Солодовнікова, харківська телестудія "Перша столиця";

у номінації "Кращий радіо журналіст інформаційного суспільства" - Тетяна Гарбуль, радіо "Ukraine International";

у номінації "Кращий журналіст спеціалізованого видання інформаційного суспільства" - Кирило Ярошенко, журнал "HI-TECH";

у номінації "Кращий журналіст неспеціалізованого видання інформаційного суспільства" - Тарас Паньо, тижневик "Дзеркало тижня";

у спеціальній номінації - Ірина Чернявська, "Інвест-газета".

Після вручення дипломів і призів переможцям представниками компаній-партнерів: Aventures Group, City.com, ElVisti, Infocom, SIEMENS, Golden Telecom та виступів деяких членів жюрі, відбулося неформальне спілкування присутніх на церемонії.
За матеріалами прес-релізу Фонду "Інформаційне Суспільство України".

Читайте також