НАК "Нафтогаз Украины" профинансировала строительство газопровода в Полтавской области

01.11.2005, 11:31

НАК "Нафтогаз Украины" профинансировала строительство подводного газопровода в Полтавской области. (укр.)

Довжина газопроводу до селища Піски Козельщинського на Полтавщині склала понад 5 км, вартість будівництва - 0,32 млн. грн.

Будівельні та пусконалагоджувальні роботи виконано ВАТ "Полтавагаз". Фінансування здійснено за рахунок дольової участі НАК "Нафтогаз України" у програмі розбудови об'єктів соціальної сфери регіону. Введення в експлуатацію даного газопроводу та газорозподільної станції дозволить газифікувати ще 7 населених пунктів району до кінця поточного року.

Рівень газифікації населених пунктів Полтавської області в середньому складає 76,6% (в 2004 році - 73,7%), в т. ч. сіл та селищ - 58%.

На Полтавщині газифіковано природним газом 15 міст, 20 селищ міського типу і понад 800 сільських населених пунктів. Блакитне паливо використовують у близько 350 тис. будинків і квартир. Обласне газопостачальне підприємство ВАТ "Полтавагаз" налічує в області близько 20 тис. км газотранспортних мереж. За 2 останні роки ВАТ "Полтавагаз" втричі зменшило непродуктивні втрати газу, довівши їх до середньоєвропейського показника. Підприємство одним з перших в Україні почало використовувати при газифікації населених пунктів поліетиленові труби, що порівняно зі сталевими дає економію коштів на будівництві газопроводів на 30-70%.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також