В Киеве прошло совещание с руководителями предприятий по газопоставкам и газификации

10.11.2005, 17:15

9 ноября в Киеве состоялось совещание руководства ДК "Газ Украины" с руководством региональных предприятий по газопоставкам и газификации. (укр.)

На нараді було розглянуто стан підготовки підприємств з газопостачання та газифікації до роботи в осінньо-зимовий період 2005-2006 років.

Зокрема, було відмічено, що цілеспрямована підготовка газових господарств до сталої роботи у новому опалювальному сезоні розпочалася одразу після завершення попереднього сезону 2004-2005 років. На виконання запланованих наказами НАК "Нафтогаз України" та ДК "Газ України" заходів фахівці підприємств з газопостачання та газифікації основні зусилля сконцентрували на технічному обстеженні, капітальному ремонті та заміні газових мереж. Так, газовими господарствами у підготовчий період було обстежено 38,8 тис. км. підземних газопроводів, що становить 108% від планових показників, капітально відремонтовано та замінено 613,2 км. газових мереж (106% від плану), відремонтовано та реконструйовано 1647 газорозподільних пункти (130% від плану), відремонтовано 2492 одиниці засобів активного електрохімічного захисту мереж (110% від плану). Було відремонтовано 245 резервуарів (103% від плану), 114 котелень (115% від плану), 451 котел (102% від плану), у повному обсязі підготовлено рухомий склад газових господарств, їх виробничі будівлі тощо. Для мобільного реагування та підготовки до локалізації та ліквідації аварійних ситуацій було проведено навчально-тренувальні заняття.

Таким чином, було зазначено на нараді, підприємства з газопостачання та газифікації ретельно підготували газові мережі до роботи в осінньо- зимовий період 2005-2006 років. Учасники наради проаналізували і прорахунки у підготовці підприємств з газопостачання та газифікації до нового опалювального сезону.

Увагу учасників наради було звернуто також на проект Закону України "Про газорозподільні мережі" та запропоновано висловити щодо нього свої пропозиції та зауваження.

Оскільки на сьогоднішній день тарифи на транспортування та постачання природного газу для більшості підприємств з газопостачання та газифікації не відповідають економічно обґрунтованому рівню, на нараді розглянули й проблемні питання цінової й тарифної політики. Учасники наради були одностайні у тому, що вже давно назріла необхідність перегляду цін і тарифів на постачання і транспортування природного газу.

Вів нараду заступник генерального директора Компанії з питань розвитку діяльності Микола Табак.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також