Состоялось собрание участников ОАО "Международный консорциум по управлению и развитию газотранспортной системы Украины"

15.11.2005, 13:43

14 ноября в киеве состоялось очередное собрание участников ОАО "Международный консорциум по управлению и развитию газотранспортной системы Украины". (укр.)

За підсумками зборів затверджено звіт дирекції Товариства про хід робіт по проекту будівництва газопроводу Богородчани-Ужгород та техніко-економічні показники проекту.

Збори обрали нових членів сади учасників Товариства з української сторони. Членами ради учасників стали міністр палива та енергетики України Іван Плачков та перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Лопушанський. Головою товариства обрано Івана Плачкова.

Сторони також погодилися найближчим часом затвердити результати тендеру з вибору підрядника будівництва першої черги газопроводу Богородчани-Ужгород.

"Реалізація проекту Міжнародного газотранспортного Консорціуму забезпечить провідне місце України серед країн-транзитерів "східного" природного газу до країн Європи, - підкреслив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко. - Введення в дію нових газотранспортних потужностей дозволить вже у найближчому майбутньому збільшити обсяги транзиту палива територією України".

ТОВ "Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України" створено на паритетних засадах НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" на виконання Заяви Президентів України і Росії, та Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про стратегічне співпробітництво в газовій галузі від 7 жовтня 2002 року. Статутний капітал Товариства становить 186,55 млн. грн.

Проектна потужність газопроводу Богородчани-Ужгород становить 19 млрд. куб. м газу на рік. Вартість проекту - близько $560 млн.; довжина газопроводу - 240 км. Введення газопроводу в експлуатацію дозволить розширити пропускну здатність ГТС України у напрямку Західної Європи.
По материалам пресс-релиза пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також