Украина и Россия провели переговоры по вопросам сотрудничества в ТЭК

15.11.2005, 11:42

14 ноября в Министерстве топлива и энергетики Украины состоялся очередной раунд украинско-российских переговоров по вопросам сотрудничества в топливно-энергетическом комплексе. (укр.)

З українського боку делегацію очолював міністр палива та енергетики І. В. Плачков, з російського - міністр промислової політики та енергетики Російської Федерації В. Б. Христенко. У переговорах взяли участь заступник голови правління ВАТ "Газпром" О. М. Рязанов та голова правління НАК "Нафтогаз України" О. Г. Івченко.

Під час переговорів сторони обговорили проект Протоколу на 2006 рік до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про додаткові заходи із забезпечення транзиту природного газу територією України. Сторони доручили робочим групам відпрацювати даний документ та надати відповідні пропозиції на розгляд міжурядової комісії.

У рамках переговорів відбулося засідання підкомісій Комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної Комісії з паливно-енергетичного комплексу. Українська та російська сторони обговорили можливості співпраці в постачанні електроенергії до Молдови. Крім того, сторони домовились розглянути питання щодо спільної участі у відбудові лінії електропередачі "Южно-Українськ-Ісакча".

Серед розглянутих питань йшлося також про підписання "Протоколу на 2006 рік до Угоди про співробітництво у нафтогазових комплексах України та Росії". Зокрема, українська сторона запропонувала розглянути можливості транспортування нафти за коротким маршрутом Мічурінськ - Кременчук - МНТ "Південний", що дозволить скоротити відстань та зменшити витрати на транспортування нафти.

Того ж дня відбулися Збори Учасників ТОВ "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України", на яких обрані нові члени Ради Участників Товариста з української сторони. Головою Товариства обрано І.В. Плачкова. Збори також затвердили техніко-економічні показники будівництва газопроводу Богородчани-Ужгород.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також