УТВЕРЖДЕНО ТЭО СТРОИТЕЛЬСТВА ГАЗОПРОВОДА "БОГОРОДЧАНЫ-УЖГОРОД"

16.11.2005, 11:43

14 ноября совет участников ОАО "Международный консорциум по управлению и развитию газотранспортной системы Украины" на своем очередном заседании утвердил технико-экономические показатели строительства газопровода Богородчаны-Ужгород. (укр.)

Нагадаємо, що засідання зборів учасників ТОВ "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України" відбулося під час візиту російської делегації в Україну на чолі з міністром промислової політики та енергетики Російської Федерації В. Б. Христенко. Засідання Зборів проводилися за участю міністра палива та енергетики І. В. Плачкова, голови правління НАК "Нафтогаз України" О. Г. Івченко. З російської сторони у зборах брали участь міністр промислової політики та енергетики Російської Федерації В. Б. Христенко, заступник голови правління ВАТ "Газпром" О. М. Рязанов та інші.

Як доповів на Зборах учасників генеральний директор ТОВ "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України" Олег Михалевич, на сьогоднішній день проходить процес відведення земель під будівництво даного газопроводу, а також підготовка необхідних документів для будівництва.

Зокрема, на переговорах йшлося, що будівництво газопроводу "Богородчани-Ужгород" буде здійснюватись у три етапи. Початок будівництва першої черги (50 км) газопроводу заплановано на 2005 рік, з введенням ділянки в експлуатацію у 2006 році. На першому етапі сума капіталовкладень складає $130 млн.

Наразі визначені компанії-постачальники основного обладнання для будівництва газопроводу та завершується вибір компанії-генпідрядника.

ТОВ "Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України" створено на паритетних засадах НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" на виконання Заяви Президентів України і Росії, та Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про стратегічне співпробітництво в газовій галузі від 7 жовтня 2002 року. Статутний капітал Товариства становить 186,55 млн. грн.

Проектна потужність газопроводу Богородчани-Ужгород становить 19 млрд. куб. м газу на рік. Вартість проекту - близько $560 млн.; довжина газопроводу - 240 км. Введення газопроводу в експлуатацію дозволить розширити пропускну здатність ГТС України у напрямку Західної Європи.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також