Украина и Казахстан хотят создать совместные предприятия по добыче и транспортировке газа

17.11.2005, 14:25

Премьер-министр Украины Юрий Ехануров и Президент Казахстана Нурсултан Назарбаев обсудили перспективы реализации совместных проектов в сфере добычи и транспортировки нефти и газа. (укр.)

Делегацiї України i Казахстану на переговорах у п'ятницю у Києвi збираються обговорити можливiсть створення спiльних пiдприємств з видобутку i транспортування газу. Про це повідомив прем'єр-міністр Юрiй Єхануров після зустрічі з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим у Дніпродзержинську.

Керівник українського уряду наголосив, що в даний момент вiдбувається активна робота на рiвнi мiнiстерств i пiдприємств двох країн, спрямована на активiзацiю економiчного спiвробiтництва.

У свою чергу Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив про зацiкавленiсть його країни в транспортуваннi нафти на свiтовi ринки нафтопроводом "Одеса-Броди" i має намiр у п'ятницю обговорити це питання з Президентом України Вiктором Ющенком.

"Ми завтра будемо вести переговори, щоб казахська нафта пiшла по маршруту Одеса-Броди з добудовою 52-кiлометрового нафтопроводу до Пiвденного i далi через Польщу на Балтику", - сказав Н. Назарбаєв.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також