В Полтавской области успешно реализуется программа по установке счетчиков газа

02.11.2005, 11:44

НАК "Нафтогаз Украины" успешно реализует программу по оснащению жилого фонда приборами учета газа. (укр.)

Виконання програми є одним з пріоритетних напрямків роботи обласного газопостачального підприємства ВАТ "Полтавагаз".

Полтавщина є однією з чотирьох областей України, де впроваджується дана програма. Нею передбачено до кінця 2006 року встановити в регіоні безоплатно майже 73 тисячі лічильників у квартирах, де газ використовується для опалення. Програма органічно поєднує інтереси як постачальників блакитного палива, так і його споживачів. НАК "Нафтогаз України" зацікавлена у зниженні втрат природного газу, а населення - у відповідності оплати реального обсягу спожитого блакитного палива. За погодженням із місцевими органами влади, в першу чергу лічильники встановлюються пільговим та малозабезпеченим категоріям споживачів.

Полтавські газовики в короткі терміни провели тендер на постачання приладів обліку, уклали угоди з виробниками, а також закупили необхідні труби та технологічне обладнання для виконання монтажних робіт. Відповідну переатестацію пройшли спеціалісти підприємства у зв'язку із застосуванням новітньої технології - зварювання за допомогою скрапленого газу замість традиційного ацетилену. Встановлення лічильників здійснює 101 монтажна бригада.

ВАТ "Полтавагаз" у 2004 році встановило 17,5 тис. лічильників, з початку поточного року - майже 18 тис. одиниць. Оснащення житлових будинків лічильниками газу сприяє тому, що, за 9 місяців 2005 року рівень оплати за газ досягнув рекордної позначки - 114%.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також