В КИЕВЕ ПРОХОДИТ МЕЖДУНАРОДНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ, ПОСВЯЩЕННАЯ 60-ЛЕТИЮ ООН

04.11.2005, 12:03

3 ноября в Киеве начала работу международная конференция "60-летие ООН: осмысление свершений и пути усиления эффективности в XXI столетии". (укр.)

В роботі конференції взяли участь міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, голова Секретаріату Президента України Олег Рибачук, голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадій Удовенко, представник ПРООН в Україні Френсіс О'Доннелл, вітчизняні науковці та політики, представники міжнародних та неурядових організацій, посли іноземних держав.

На початку роботи конференції були оголошені привітання її учасникам від імені Президента України Віктора Ющенка та голови Верховної Ради України Володимира Литвина.

У своєму виступі міністр закордонних справ України Б. Тарасюк виклав бачення шляхів підвищення ефективності та зміцнення центральної ролі ООН у системі міжнародних відносин та перспектив участі України у діяльності цієї Організації.

З доповідями також виступили Ф. О'Доннелл та Г. Удовенко.

Конференція, яка триватиме до 4 листопада, проходить у форматі двох пленарних засідань та трьох тематичних блоків - "Роль ООН у вирішенні глобальних проблем економічного розвитку людства", "Пріоритети ООН у сфері забезпечення міжнародної безпеки та боротьби з тероризмом", "Діяльність ООН як координатора світових соціальних проблем".
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також