Государственное объединение "Укрморпорт" ликвидировано

09.11.2005, 16:36

Сегодня, 9 ноября, министр транспорта и связи Украины Виктор Бондарь подписал распоряжение о ликвидации Государственного объединения "Укрморпорт". (укр.)

Державному департаменту морського та річкового транспорту доручено до середини грудня ц. р. розробити проект Програми розвитку та удосконалення системи управління морськими торговельними портами. Ця Програма має відповідати Закону України "Про Комплексну програму утвердження України як транзитної держави у 2002-2010 роках" та розпорядженню Президента України "Про деякі питання забезпечення конкурентоспроможності національної економіки в процесі європейської та євроатлантичної інтеграції".

Нагадаємо, про плани ліквідувати "Укрморпорт" Міністр Бондар повідомив під час зустрічі з представниками профспілок морської галузі у жовтні ц.р. За словами Міністра, має бути вибудована проста і зрозуміла схема координації діяльності портів, дотримання ними фінансової дисципліни. На Мінтрансзв`язку та Укрморрічфлот покладаються функції аналізу, координації та нормативного регулювання, а порти мають зайнятися ефективною господарською діяльністю та залученням вантажопотоків.
По материалам пресс-службы Министерства транспорта и связи Украины.

Читайте також