Украина готова презентовать ЕС проект интеграции своей энергосистемы в европейскую

09.12.2005, 11:34

Украина готова провести для стран Европейского Союза презентацию проекта интеграции украинской энергосистемы в европейскую энергосистему UCTE. (укр.)

Відповідну пропозицію зробив міністр палива та енергетики України Іван Плачков у ході зустрічі з європейським комісаром з питань енергетики Андрісом Пібалгсом у Брюсселі 8 грудня 2005 року.

Сторони узгодили спільний план дій у сфері паливно-енергетичного комплексу в рамках меморандуму "Україна-ЄС", що був підписаний 1 грудня на самміті "Україна-ЄС" у Києві.

Одним з питань переговорів стало обговорення всього комплексу робіт в атомній промисловості, зокрема, з ядерної безпеки. Сторони домовилися до кінця 2005 року провести зустрічі на рівні експертів і обговорити план робіт у даному напрямку.

А. Пібалгс запропонував українській стороні розпочати співробітництво із західною асоціацією атомних регуляторів WENRA.

Сторони також проведуть спільні консультації стосовно проекту "Одеса-Броди", обговорять можливі шляхи сприяння цьому проектові з боку Єврокомісії й експериментальне прокачування каспійської нафти нафтопроводом "Дружба" на нафтопереробні заводи Європи.

Ще одним з питань переговорів стало обговорення плану із енергозбереження. І. Плачков поінформував Єврокомісію про створення агентства, що буде займатися даним питанням.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также