В Закарпатской области зарегистрировано 6 человек с брюшным тифом

09.12.2005, 16:24

По сообщению Закарпатской областной санитарно-эпидемиологической станции, по стоянию на 9 декабря в Ужгородской инфекционной больнице находятся 6 больных брюшным тифом. (укр.)

За повідомленням Закарпатської обласної санітарно-епідеміологічної станції 6 грудня 2005 року в с. Сімер Перечинського району зареєстровано 6 хворих на черевний тиф.

Станом на 9 грудня 2005 року в Ужгородській інфекційній лікарні знаходиться 6 хворих з позитивним результатом досліджень методом гемокультури; перебіг захворювання середньої та легкої важкості, 48 осіб під наглядом лікарів.

З метою раннього виявлення та ізоляції підозрілих на захворювання організовано подвірні обходи в селі. Станом на 9 грудня 2005 року оглянуто 2671 осіб, подвірними обходами охоплено 265 домоволодінь, проводяться медичні огляди дітей у ліцеї та середній школі. У населеному пункті проведено заключну дезинфекцію у 8 осередках, дезинфекцію 387 колодязів, 609 надвірних вбиралень. Проведено 27 досліджень на залишковий хлор. Організовано водозапеспечення населеного пункту привізною водою. Повністю запеспечен водою ліцей та об'єкти, розміщені на локальному водопроводі ліцею, об'єкти торгівлі с. Сімер.

Епідеміологічне простеження продовжується, межі вогнища уточнюються. Комплекс заходів з раннього виявлення, ізоляції та обстежень підозрілих на захворювання, попередження подальшого поширення захворювання триває.

Комплекс санітарно-гігієнічних, дезінфекційних та протиепідемічних заходів продовжується.

В області працює комісія фахівців МОЗ України.

Ситуація знаходиться під контролем МОЗ.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також