ДП "Газ-тепло" подводит итоги работы за 2004 год

02.02.2005, 12:59

В 2004 году ДП "Газ-тепло" сотрудничало с предприятиями тепловой энергетики по трем основным направлениям. (укр.)

В 2004 році ДП "Газ-тепло" співпрацювало з підприємствами теплової енергетики за трьома основними напрямками: переробка власного природного газу ДП "Газ-тепло" на підприємствах теплокомуненерго України з подальшою реалізацією теплової енергії безпосередньо споживачам; безпосередня реалізація природного газу підприємствам теплоенергетики та оренда цілісного майнового комплексу, який дозволяє повністю замкнути цикл виробництва та постачання теплової енергії.

За першим, основним напрямком, "Газ-тепло" в 2004 році було укладено з підприємствами теплової комунальної енергетики 79 договорів на переробку природного газу та реалізацію теплової енергії споживачам. Основний принцип роботи за такою схемою полягає в тому, що безпосереднім власником товару "теплова енергія" є ДП "Газ-тепло". Це означає, що всі кошти від споживача надходять на розподільчий рахунок підприємства, отже, забезпечується не тільки прозорість схем розрахунку, але і повний контроль цільового використання даних коштів. За згаданими договорами в 2004 році було перероблено 2 289 млн. куб. м. природного газу загальною вартістю 373,9 млн. грн. Сума коштів, що надійшли в 2004 році - 348,5 млн. грн. Це компенсувало 93,2% вартості спожитого газу та дозволило виробити та поставити споживачам 13 747 тис. Гкал теплової енергії, у тому числі: населенню - 11 149 тис. Гкал, бюджетним установам - 1 865 тис. Гкал, госпрозрахунковим підприємствам - 733 тис. Гкал.

За другим напрямком роботи за минулий рік було укладено 16 договорів на реалізацію природного газу. Загальний обсяг поставленого в 2004 році за цими договорами природного газу складає 100,8 млн. куб. м на суму 21,7 млн. грн. Загальний обсяг отриманих коштів за вказаними договорами - 20,1 млн. грн. Таким чином, рівень розрахунків склав в минулому році 92,7%.

В 2004 році було взято в оренду цілісний майновий комплекс теплових мереж міського виробничого управління житлово-комунального господарства м. Армянська АР Крим. Для підготовки до опалювального сезону ДП "Газ-тепло" було інвестовано понад 900 тис. грн. Це дозволило забезпечити своєчасний початок опалювального сезону та безперебійну роботу підприємства із забезпечення населення та установ міста теплом.

В 2004 році була надана фінансова допомога підприємствам галузі, з якими співпрацює ДП "Газ-тепло". Обсяг допомоги склав 1 823 тис. грн., вона була спрямована на модернізацію основних засобів підприємств - обладнання та приладів обліку газу.

Спільно з підприємствами теплоенергетики, згідно з Законом України вiд 24.06.2004  N 1875-IV "Про житлово-комунальні послуги", ДП "Газ-тепло" в 2004 році здійснило роботу із приведення тарифів на послуги з постачання теплової енергії у відповідність до існуючих економічно обґрунтованих витрат на її виробництво у деяких регіонах. Це дозволяє уникнути заборгованості за поставку енергоносіїв, заборгованості по заробітній платі, відсутності коштів на впровадження енергозберігаючих заходів, модернізацію обладнання, впровадження заходів із запобігання аварій. Результатом цієї роботи є доведення прийнятих тарифів на тепло до стовідсоткового відшкодування витрат на виробництво та транспортування теплової енергії в Харківській області, містах Херсон, Золочів (Львівська обл.), Славутич (Київська обл.).
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також