Состоялось заседание Координационного Комитета по сотрудничеству между "Росэнэргоатомом" и "Энэргоатомом"

02.02.2005, 12:12

27-28 января в Москве состоялось 10-е заседание Координационного Комитета по научно-техническому сотрудничеству между концерном "Росэнэргоатом" и НАЭК "Энэргоатом". (укр.)

НАЕК "Енергоатом" на засіданні представляли: Генеральний інспектор - директор по безпеці Данко Білей; віце-президент з соціальних і загальних питань Сергій Рябцев; директор ВП НТЦ Микола Власенко. Від російської сторони участь брали директор ВАО АЕС Фарі Тухветов (Московський Центр); заступник технічного директора - директор по науково-технічній підтримці ("Росенергоатом") Микола Давіденко; керівник кризового центру ("Росенергоатом") Ігор Горєлов.

Учасники засідання відзначили, що 2004 рік - рік п'ятирічної співпраці двох енергогенеруючих компаній - ознаменувався найважливішими подіями в атомній енергетиці. Серед них:

- 50-річчя атомної енергетики;

- 40 років з дня пуску Нововоронежської атомної станції, що поклала початок розвитку АЕС з ВВЕР;

- введення в експлуатацію 3 млн.кВт нових потужностей - енергоблоки © 2 ХАЕС, © 4 РАЕС, © 3 КлнАЕС.

На засіданні наголошувалося, що дві найбільші в світі експлуатуючі організації РЕА і НАЕК демонструють приклад безпечної, надійної і економічної експлуатації АЕС, використовування і динамічного розвитку атомної технології.

Підсумком засідання стало ухвалення програми співпраці на 2005 рік. Цей документ містить близько 60 заходів за 16 напрямами діяльності. Зокрема: забезпечення безпечної експлуатації АЕС, подовження терміну служби і модернізація енергоблоків, підготовка персоналу, економіка і корпоративний розвиток тощо.

Окремим нюансом нинішнього засідання стало те, що участь у заході вперше за весь час існування Координаційного Комітету брали керівники соціального блоку керівництва Компаній. Так, у своєму виступі віце-президент із соціальних та загальних питань ДП НАЕК "Енергоатом" Сергій Рябцев зазначив, що українським та російським атомникам варто координувати роботу не лише в технічній сфері роботи. Обидві сторони набули певного досвіду у вирішенні соціальних питань, що стосуються створення гідного атомників рівня життя, умов відпочинку, освіти тощо. На засіданні було вирішено підготувати план спільних дій щодо обміну досвідом, який буде затверджено навесні. Адже, зазначив пан Рябцев, не варто забувати, що ми не лише відпочиваємо для того, щоб добре працювати, але й добре працюємо для того, щоб гідно відпочивати.

Наступне засідання Координаційного Комітету з науково-технічної співпраці НАЕК "Енергоатом" і концерну "Росенергоатом" планується провести в травні - червні 2005 р. на одній з українських АЕС.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також