В Киеве проходит семинар ОБСЕ по вопросам интеграции представителей национальных меньшинств в многонациональных странах

10.03.2005, 11:20

10-11 марта в Киеве проходит международный семинар Организации по безопасности и сотрудничества в Европе на тему "Интеграция лиц, которые принадлежат к национальным меньшинствам, в контексте обеспечения безопасности и стабильности в пространстве ОБСЕ". (укр.)

Передбачається участь у заході понад 150 представників держав-учасниць цієї Організації, включаючи авторитетних експертів ОБСЄ, Ради Європи, Міжнародної організації праці, інших міжнародних структур та неурядових організацій. Семінар проводиться в рамках підготовки до 13-го Економічного форуму ОБСЄ, який відбудеться у Празі в травні ц. р.

Від України в семінарі планується участь представників Верховної Ради України, Міністерства закордонних справ, Державного комітету національної міграції, Уповноваженого ВР з прав людини та Національного інституту стратегічних досліджень.

Порядок денний семінару передбачає проведення чотирьох робочих засідань, в ході яких, розглядатимуться ключові аспекти інтеграції представників національних меншин в умовах існування багатонаціональних держав, а саме:

- національні меншини в регіоні ОБСЄ: забезпечення інтеграції та недискримінації;

- економічні та соціальні аспекти інтеграції осіб, які належать до національних меншин;

- політика в сфері освіти для інтеграції національних меншин;

- важливість правильного державного керування для управління інтеграцією.

Україна вдруге приймає подібний за значенням і масштабами захід, який проводиться в рамках ОБСЄ. Проведення семінару в Києві з питань забезпечення прав національних меншин в рамках 30-річчя Хельсінкського заключного Акта ОБСЄ є свідченням високої оцінки діяльності нашої держави у цій сфері, в тому числі у сфері облаштування колись депортованих народів, що неодноразово зазначалося у висновках міжнародних експертів.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також