В Симферополе задержан опасный преступник

14.03.2005, 14:04

Сотрудники Службы безопасности Украины задержали опасного преступника, который находился в международном розыске. (укр.)

У м. Сімферополі співробітниками Служби безпеки України затримано небезпечного злочинця - Шабанова Олександра Володимировича, громадянина Росії (в минулому - офіцера податкової поліції, приватного детектива), який скоїв на території РФ кілька убивств і тривалий час перебував у міжнародному розшуку.

Вийти на слід злочинця, який переховувався, допоміг сюжет, що демонструвався по телеканалу НТВ у програмі "Особливо небезпечний". У ньому розповідалося про банду, що орудувала на території Пермської області і спеціалізувалася на убивствах колекціонерів антикваріату, коштовностей. Організатором банди був уродженець Пермі. До неї входило кілька осіб, у тому числі жінка, яка під час скоєння злочинів дзвонила в двері жертв, називаючись працівницею соцзабезу, пропонувала одержати подарунки до свята. Товариська, дружелюбна, з букетом із шести троянд, вона не викликала підозр. Букет з парної кількості криваво-червоних троянд ватажкові банди здавався дуже ефектною деталлю.

Чотирьох учасників банди затримали у 2000 році, а Шабанов за годину до арешту пішов у магазин і не повернувся. Намагаючись уникнути відповідальності, він виїхав з Росії.

Після перегляду передачі "Особливо небезпечний" в Управління СБУ в Миколаївській області зателефонував чоловік і повідомив, що у кримській філії однієї з миколаївських фірм працює Шабанов Олександр, якого вже давно розшукують правоохоронні органи.

Небезпечного злочинця було оперативно затримано співробітниками української спецслужби. Зараз вирішується питання про його екстрадицію до Росії.
По материалам пресс-центра Службы безопасности Украины.

Читайте також