Украина призывает к диалогу все политические силы Киргизии

21.03.2005, 11:17

В Украине продолжают внимательно следить за развитием ситуации в Киргистане после второго тура парламентских выборов, которые состоялись 13 марта 2005 года. (укр.)

Питання дотримання демократичних стандартів і норм, зокрема у забезпеченні вільного волевиявлення громадян, свободи слова і зібрань, становить для нашої держави виняткову і принципову важливість.

Крізь призму такого підходу Україна оцінює забезпечення прав і свобод людини в інших державах, в тому числі на пост-радянському просторі.

Разом із відомостями про окремі позитивні зрушення у проведенні останніх парламентських виборів в Киргизстані ми звернули особливу увагу на інформацію авторитетних міжнародних спостерігачів, зокрема представників Організації з безпеки і співробітництва у Європі, про виявлені "суттєві недоліки".

Вкрай глибоке занепокоєння в Україні викликали повідомлення про застосування сили проти учасників акцій протесту в окремих регіонах Киргизстану.

В Україні рішуче засуджують будь-які насильницькі дії і закликають усі сторони конфлікту до діалогу і мирного врегулювання політичної ситуації, що виникла.

В нашій державі очікують на оприлюднення офіційних результатів парламентських виборів в Киргизстані і появу остаточного звіту міжнародних спостерігачів ОБСЄ.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також