Правительство Украины планирует создать государственную авиакорпорацию

23.04.2005, 12:29

Кабинет Министров Украины подготовит в течение месяца проект решения о создании в Украине Государственной корпорации авиастроительных предприятий. (укр.)

Про це йшлося під час наради, присвяченої шляхам і термінам реформування авіаційної промисловості України, яку провела прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко за участю членів уряду та керівників вітчизняних авіабудівних підприємств.

Планується, що до державної авіабудівної корпорації на добровільних засадах увійдуть провідні підприємства українського авіабудування - АНТК імені Антонова, Київський державний авіаційний завод "Авіант", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) та Український науково-дослідний інститут авіаційної технології. При цьому підприємства при такій формі об'єднання не втратять статусу юридичних осіб. Передбачається, що така форма інтеграції авіабудівних підприємств працюватиме півтора-два роки. Наступним кроком може стати об'єднання з більш високим рівнем інтеграції - концерн авіабудівних підприємств.

В ході наради Юлія Тимошенко наголосила, що літакобудування є однією з галузей вітчизняної промисловості, яка має усі можливості випускати конкурентноспроможну на світових ринках продукцію і від результатів роботи якої залежить імідж України на міжнародній арені. Прем'єр-міністр зазначила, що уряд створюватиме сприятливі умови для розвитку вітчизняного авіабудування, зокрема, у фінансово-економічній, інвестиційній та кредитній сферах.

За результатами обговорення прем'єр-міністр дала низку доручень, відповідно до яких протягом місяця детально аналізуватиметься ситуація у авіабудівній галузі та потенційні ринки збуту продукції. Після такого аналізу будуть внесені відповідні зміни до Державної комплексної програми розвитку авіабудування до 2010 року.

При цьому прем'єр-міністр наголосила на тому, що Україна має займати активну позицію на світових авіаційних ринках. У зв'язку з цим, вона доручила належним чином підготуватися до щорічного авіаційного ярмарку в Ле Бурже, де українські підприємства представлятимуть свою продукцію.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також