Кабмин предлагает снизить импортную пошлину на мясо

05.04.2005, 14:21

Правительство Украины и производители сельхозпродукции в ходе совещания 4 апреля договорились снизить импортную пошлину на мясо до 10%. (укр.)

За словами Юлії Тимошенко, на сьогодні вітчизняні м'ясовиробники здатні забезпечити потреби внутрішнього ринку лише на 60%. Для насичення внутрішнього ринку якісною м'ясною продукцією з м'яса та недопущення подальшого зростання цін на ці групи товарів уряд пропонує парламентарям знизити ставку мита на м'ясо і м'ясопродукти до 10%.

Сільгоспвиробники вважають, що це може вдарити по їх інтересах, а тому пропонують ввести квоти на імпорт м'яса, а також плату певної суми за дозвіл ввезення на територію України кожної тони свинини, яловичини або домашньої птиці.

При цьому Юлія Тимошенко висловилася принципово проти введення квот на м'ясо і продажу їх на аукціонах. На думку керівника уряду, введення квот - це перший крок до корупції.

За підсумками наради Прем'єр-міністр та присутні погодилися встановити надійні перепони на кордоні України від низькоякісних товарів.

Уряд подасть на розгляд Верховної Ради законопроект, у якому буде чітко прописаний порядок прийняття та встановлення індикативних цін на м'ясо та м'ясні вироби (індикативна ціна залежатиме від собівартості вітчизняної продукції на ринку). Згідно цього показника і буде нараховуватися ставка ввізного мита - 10%.

Юлія Тимошенко погодилися з пропозицією представників переробних підприємств про встановлення нульової ставки ввізного мита на технологічну продукцію та спеції для м'ясної продукції. Окрім того, Прем'єр-міністр запропонувала встановити нульові ставки ввізного мита на рибну сировину.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також