Разработаны изменения к Закону "О хозяйственных обществах"

01.06.2005, 11:11

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Закон "О хозяйственных обществах" (относительно функционирования руководящих органов). (укр.)

Проектом, з метою подальшого вдосконалення правового регулювання діяльності господарських товариств, пропонується уточнити окремі положення чинного закону, які стосуються, зокрема, управління акціонерним товариством та товариством з обмеженою відповідальністю.

Зокрема, пропонується уточнити порядок прийняття рішень, які відносяться до компетенції загальних зборів товариства, у разі, якщо 100% акцій належать одному акціонеру, зокрема, пропонується визначити, що ці рішення оформлюються письмово. Передбачається дозволити формувати склад ради акціонерного товариства (спостережної ради) не лише із акціонерів, але й із інших осіб. Встановлюється можливість виконання функцій контролю за фінансово-господарською діяльністю акціонерних товариств та товариств з обмеженою відповідальність не лише ревізійною комісією, але й ревізором.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також