Разработан законопроект о детском питании

14.06.2005, 11:14

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам здравоохранения, материнства и детства рекомендует парламенту принять за основу проект закона о детском питании. (укр.)

Законопроект передбачає державне стимулювання вітчизняного виробництва продуктів дитячого харчування та сировини для їх виробництва з використанням механізмів кредитування, ціноутворення, митного і податкового законодавства. Окрім того, передбачено дієвий механізм забезпечення дітей раннього віку достатнім, якісним та безпечним харчуванням, особливо дітей, які найбільше потребують соціального захисту.

Законопроектом пропонується доповнити статтю 87 Бюджетного кодексу України новою частиною, якою передбачається визначити, що "видатки Державного бюджету спрямовані на фінансування дитячого харчування для грудних дітей, а також дітей 2-го і 3-го років життя, які народилися і проживають на територіях, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи та з малозабезпечених сімей, не можуть переглядатися у бік зменшення", тобто фактично пропонується віднести зазначені видатки до захищених статей бюджету. Така пропозиція, на думку експертів, не в повній мірі узгоджується з вимогами Бюджетного кодексу України, зокрема статтею 55 якого визначено, що "перелік захищених статей видатків Державного бюджету України визначається законом про Державний бюджет України".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також