Украина проведет переговоры с Чехией по защите прав трудовых мигрантов

23.06.2005, 15:57

По результатам встречи Виктора Ющенко с Президентом Чехии Вацлавом Клаусом в Украине создана экспертная группа, которая проведет с чешскими партнерами консультации относительно урегулирования статуса украинских трудовых мигрантов. (укр.)

У зв'язку з появою в деяких засобах масової інформації повідомлень щодо так званого питання "легалізації українських заробітчан" в Чехії, Міністерство закордонних справ України офіційно повідомляє таке.

14 червня ц.р. Президент України В.Ющенко на спільній прес-конференції з Президентом Чеської Республіки В. Клаусом заявив, що "міністерствам закордонних справ двох країн найближчим часом варто було б розробити угоду про умови тимчасового перебування й працевлаштування українців - вихідців з України, що забезпечило б більшу формалізацію їхнього перебування у Чехії". Президент України на переговорах з Президентом Чехії виклав пріоритети політики нашої держави щодо захисту своїх співвітчизників.

За результатами візиту Глава Української Держави доручив МЗС та іншим центральним органам виконавчої влади України відповідно до положень національних законодавств України та Чехії, а також принципів й стандартів ЄС активізувати переговорний процес, в тому числі через укладення можливих двосторонніх домовленостей, з метою забезпечення належного правового статусу українських трудящих-мігрантів на території Чехії.

За взаємною домовленістю президентів України та Чехії подальші переговори мають провести уряди двох держав.

На виконання доручення Президента України відповідна експертна група за участю Мінпраці, МЗС та Мінюсту України вже створена та готується до предметних консультацій з чеськими партнерами найближчим часом.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також