Во Львовской области произошла утечка 2 тонн дизтоплива

30.06.2005, 13:18

Возле села Жиривка Пустомитовского района Львовской области на воздушном участке магистрального продуктопровода произошла утечка около 2 тонн дизельного горючего на близлежащую территорию и в реку Зубра. Утечка дизтоплива произошла в результате несанкционированной врезки. (укр.)

50 чоловік та 15 одиниць техніки було задіяно для ліквідації аварії на продуктопроводі дочірнього підприємства "ПрикарпатЗахідтранс". 29 червня о 7 год. 40 хв. до оперативно-диспетчерської служби Головного управління МНС України в Львівській області надійшло повідомлення від диспетчера підприємства про несанкціоноване врізання в продуктопровід. Це сталося на 144 км, що неподалік с. Жирівка Пустомитівського району, внаслідок чого відбувся витік дизельного палива в навколишнє середовище.

Вже за 40 хвилин до місця події прибула аварійна бригада "ПрикарпатЗахідтранс". Витік дизельного палива припинили о 6 год. 10 хв. Станом на 10 год. 15 хв. аварійною бригадою встановлено гідрозатвор нижче по течії місця витоку нафтопродукту, два бонних загородження на річці Зубра в селі Кугаїв (орієнтовно близько 5 км нижче по течії річки Зубра від місця витоку дизельного палива). За 15 хвилин місце врізки було заварено.

Продуктопровід дочірнього підприємства "ПрикарпатЗахідтранс" м. Броди - с. Куровичі Золочівського району - с. Страшевичі Старосамбірського району - м. Турка - Ужоцький перевал - Закарпатська область діаметром 500 мм, призначений для перекачки дизельного палива, перетинає річку Зубра. Наслідком порушення герметичності продуктопроводу став витік орієнтовно 2 тонн дизельного палива, частина якого потрапила до річки Зубра, що впадає в Дністер. Площа забруднення ґрунту становить близько 20 квадратних метрів.

Станом на 18 год. 29 червня аварійна бригада "ПрикарпатЗахідтранс" встановила третє бонне загородження, провела обвалування місця витоку дизельного палива, почала проводити обробку забрудненої території та русла річки сорбентами.

Група третього рятувального загону (Д-0090 м. Дрогобич) встановила два бонних загородження на відстані 30 м від трьох попередніх. По мірі накопичення нафтопродукту проводиться його збір з дзеркала річки. Держуправлінням екоресурсів здійснено забір води на аналіз стосовно вмісту нафтопродуктів.

На місці події працюють: ГУ МНСУ в Львівській області, ОДА, МВСУ в Львівській області, САРМ Д-0090 м. Дрогобича, аварійна бригада "ПрикарпатЗахідтранс", Держуправління екоресурсів.

Збитки встановлюються.
Инф. пресс-службы МЧС Украины.

Читайте також