Разработаны изменения к закону "Об аудиторской деятельности"

09.06.2005, 10:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Закон "Об аудиторской деятельности". (укр.)

Метою законопроекту є приведення його окремих положень у відповідність до вимог щодо вступу України до Світової організації торгівлі та виконання Плану дій Україна - ЄС.

Відповідно до умов щодо вступу до Світової організації торгівлі до статті 5 Закону України "Про аудиторську діяльність" пропонується внести зміни, за якими будуть створені для всіх бажаючих незалежно від громадянства рівні умови отримання сертифікату аудитора України. Змінами до статей 14 і 24 встановлюються додаткові вимоги щодо незалежності аудиторів при здійсненні ними аудиторських перевірок, що є імплементацією в цій частині Восьмої Директиви Ради Європейських Співтовариств.

На засіданні Комітету зазначалося, що прийняття законопроекту сприятиме вдосконаленню створеної системи незалежного фінансового контролю з метою захисту інтересів власника, підвищення якості аудиту та одержання користувачами фінансової звітності достовірної інформації про діяльність підприємства, його фінансовий стан.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також