Укрэксимбанк подписал Меморандум о взаимопонимании с Хорватским банком реконструкции и развития

15.07.2005, 15:00

Одним из плодотворных для Украины результатом официального визита Президента Республики Хорватия С. Месича стало подписание председателем правления ОАО "Укрэксимбанк" Виктором Капустиным и президентом Хорватского банка реконструкции и развития Антоном Ковачевым Меморандума о взаимопонимании относительно направлений сотрудничества между финансовыми учреждениями двух стран. (укр.)

Церемонія підписання угоди відбулась у приміщенні Маріїнського палацу в м. Києві у присутності президентів України та Республіки Хорватія.

Економічні переваги запропонованого механізму співробітництва полягають у тому, що Україна в особі ВАТ "Укрексімбанк" отримує можливість фінансування проектів, спрямованих, насамперед, на структурну перебудову вітчизняної економіки , модернізацію та технічне переоснащення підприємств без надання державних гарантій. При цьому, за досягнутою домовленістю сторін, обсяг фінансування буде зростати у відповідності з розвитком економічної співпраці між країнами.

Міжнародний авторитет банку як надійного ділового партнера забезпечується високим професійним рівнем його роботи та дає можливість Укрексімбанку опановувати нові схеми співробітництва з іноземними фінансовими інститутами.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має філії в обласних центрах та великих індустріальних містах країни.

ВАТ "Укрексімбанк" визнаний прямим Позичальником та Гарантом більш ніж 20-ма провідними ЕКА світу, серед яких: US ExImBank (США), EDC (Канада), Euler Hermes (Німеччина), COFACE (Франція), SACE (Італія), ERG (Швейцарія), EKF (Данія), OeKB (Австрія), EGAP (Чехія), MEHIB (Угорщина), Eximbanka SR (Cловацька Республіка), Turk Eximbank (Турція), Eximbank of China (КНР) та інші.

В коло іноземних партнерів, з якими співпрацює банк у сфері залучення кредитних ресурсів для фінансування проектів, що передбачають імпорт із зарубіжних країн, входять провідні банки та кредитні установи США, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Данії, Швейцарії, Нідерландів, Чехії, Китаю та інші.
По материалам пресс-релиза ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також

Читайте также