Корпорация "Богдан" создала совместное предприятие с японской Isuzu Motors

20.07.2005, 14:45

Корпорация "Богдан" (Украина) создала совместное торговое предприятие с японской компанией Isuzu Motors Ltd. (укр.)

Відповідний протокол було підписано 20 липня поточного року в Токіо (Японія) президентом корпорації "Богдан" Олегом Свинарчуком, президентом Isuzu Motors Ltd. Yoshinory Ida та президентом автомобільного та авіакосмічного напрямку SojitzHoldingsCorp. Kazunori Teraoka.

Підписання протоколу відбулося в присутності Президента України Віктора Ющенка, який перебуває в Японії з офіційним візитом.

СП "Isuzu-СНД-Україна" матиме установчий капітал в $5 млн. Дольова участь між учасниками розподілятиметься наступним чином: 50% - Корпорація "Богдан" і по 25% матимуть Isuzu Motors Ltd. та SojitzHoldingsCorp.

"Таке розподілення установчого капіталу свідчить, в першу чергу, про високий рівень довіри японських колег до корпорації "Богдан",- зазначив Олег Свинарчук, президент корпорації. За словами пана Свинарчука, сьогодні є впевненість у тому, що поглиблення співпраці з японською стороною дозволить досягти нових успіхів в просуванні продукції Isuzu-Богдан на ринках країн СНД та Європи.

Співпраця української корпорації "Богдан" із японською Isuzu розпочалася у 1999 році з серійного випуску автобусів "Богдан".

Корпорація "Богдан" створена з метою реалізації масштабних інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва автотранспортних засобів різних типів. До її складу входять 20 компаній, серед яких: Луцький автомобільний завод та АТ "Черкаський автобус".
По материалам пресс-релиза корпорации "Богдан".

Читайте також