Президент подписал указы о безвизовом режиме в Украине для граждан Канады

30.07.2005, 13:01

Президент Украины Виктор Ющенко подписал Указ "О введении безвизового режима для граждан Канады". (укр.)

З метою розвитку та практичної реалізації принципів добросусідського партнерства між Україною та Канадою, а також керуючись прагненням до спрощення режиму взаємних поїздок громадян і активізації двосторонніх контактів у всіх сферах взаємовідносин Президент України Віктор Ющенко 26 липня ц. р. підписав Указ "Про встановлення безвізового режиму для громадян Канади".

Згідно з положеннями Указу, громадяни Канади з 1 серпня 2005 року мають право на безвізовий режим в'їзду в Україну та транзитного проїзду через територію нашої держави за дійсними паспортами для виїзду за кордон, якщо термін перебування їх в Україні не перевищує 90 днів.

Дія зазначеного Указу, водночас, не поширюються на осіб, які в'їжджають в Україну з метою навчання, працевлаштування, роботи у дипломатичних представництвах та консульських установах Канади в Україні; з іншою метою, у разі необхідності перебування в Україні більше 90 днів.

Політика української влади щодо встановлення безвізового режиму спрямована на уніфікацію візової політики України до стандартів ЄС, інших високорозвинених країн світу, реалізацію принципу вільного пересування осіб, послуг, товарів та капіталів.

Такий крок України надасть значного поштовху розвитку двосторонніх контактів, зокрема міжлюдських, у наших взаємовідносинах з Канадою, залученню іноземних інвестицій в економіку України, а також розвитку міжнародного туризму у нашій державі.

Встановлення безвізового режиму для громадян Канади має позитивно вплинути на розкриття культурного й науково-технічного потенціалу нашої держави, активізувати контакти української діаспори з історичною Батьківщиною, а також сприяти спрощенню існуючого візового режиму для громадян України.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також