В Нью-Йорке открылась юбилейная сессия Генеральной Ассамблеии ООН

15.09.2005, 12:02

14 сентября началась работа пленарного заседания 60-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН высокого уровня, или Всемирный саммит -2005. (укр.)

У його роботі беруть участь понад 150 глав держав та урядів. За дорученням Президента України у відкритті саміту бере участь міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.

Всесвітній саміт - 2005 присвячено огляду п'ятирічного прогресу у виконанні Декларації тисячоліття та 60-річному ювілею Організації. Він розглядається як реальна можливість схвалити пакет рішень, які б наблизили міжнародне співтовариство до досягнення ідеалів, цілей та зобов'язань Декларації Тисячоліття.

Україна взяла активну участь у підготовці Саміту ООН, безпосередньо долучившись до процесу розробки та погодження його заключного документа. На прохання Голови 59-ї сесії ГА ООН Постійний представник України виконував функції одного з координаторів багатостороннього переговорного процесу з блоку питань розвитку.

Участь делегації України у роботі 60-ої сесії ГА ООН використовуватиметься для доведення позиції України щодо необхідності посилення ролі ООН у вирішенні глобальних конфліктів, у галузі забезпечення міжнародної безпеки, регіональної стабільності, боротьби з тероризмом, нерозповсюдження зброї масового знищення.

За підсумками роботи Всесвітнього саміту - 2005 планується схвалити всеохоплюючу Заключну декларацію, яка має стати ?дорожньою картою" ООН у 21- му столітті.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також