"Укрзалізниця" подвела итоги летних пассажирских перевозок

16.09.2005, 17:32

Количество пассажиров, которые этим летом воспользовались услугами украинских железных дорог, по сравнению с прошлым годом выросло почти на 2,5 миллиона человек, или более чем на 8%. (укр.)

Про це йшлося 15 вересня 2005 року на прес-конференції в Державній адміністрації залізничного транспорту України.

Як зазначив заступник Генерального директора Укрзалізниці Микола Снітко, тільки у дальньому сполученні протягом трьох літніх місяців залізничним транспортом було перевезено майже 48 млн. пасажирів. Всього за 8 місяців поточного року перевезено понад 350 млн. пасажирів, із них в дальньому сполученні - понад 90 млн. За словами Миколи Снітка, для задоволення підвищеного попиту пасажирів на послуги залізничного транспорту Укрзалізницею на літній період, окрім 15 цілорічних та 39 додаткових, було виділено 33 літні поїзди.

Цього літа у сфері пасажирських перевезень з'явилася ціла низка нововведень. Серед них - дублюючі монітори, на яких пасажир одночасно з касиром бачить інформацію про наявність квитків у потрібному напрямку. За допомогою таких екранів була забезпечена прозорість продажу квитків, а зловживання квиткових касирів стали практично неможливими. За словами Миколи Снітка, такими моніторами були обладнані 54 вокзали України, а загальна кількість дублюючих екранів склала понад 600.

Щоб зняти ажіотаж щодо купівлі квитків на південь, починаючи з червня місяця інформація про наявність цих квитків відображалась на сайті Укрзалізниці, інших Інтернет-сайтах та на табло залізничних вокзалів. Для покращення обслуговування пасажирів на вокзалах в літній період додатково було відкрито майже 250 квиткових кас, що становить 30% від загальної кількості кас.

Особливу турботу керівництва Укрзалізниці, як і раніше, викликає стан пасажирського транспортного парку. Як розповів на прес-конференції начальник Головного управління локомотивного господарства Укрзалізниці Володимир Зайцев, станом на 1 січня 2005 року інвентарна наявність пасажирських вагонів у складі Укрзалізниці склала 7872 одиниці, з яких понад 7,5 тис. призначені для безпосередніх перевезень пасажирів.

З 1992 по 2005 рік залізницями України придбано 226 нових пасажирських вагонів та 93 вагони, які раніше експлуатувалися. З метою підтримки вітчизняного виробника за рахунок власних коштів Укрзалізниці у ВАТ .Крюківський вагонобудівний завод. у 2002-2004 роках придбано майже 70 вагонів.

Микола Снітко окремо зупинився на питаннях тарифної політики Укрзалізниці. Зокрема, він відзначив наступне: "Пасажирські перевезення залізничним транспортом в Україні є збитковими. Так, за літній період поточного року сума збитків у внутрішньому та міжнародному сполученнях становила 292,6 млн. грн., що майже на 55 млн. грн. перевищує показники 2004 року".

Варто відзначити, що навіть при великій збитковості пасажирські тарифи Укрзалізниці на внутрішньодержавні перевезення з 2000 року лишаються незмінними.

"Я хочу підкреслити: підвищення залізничних тарифів найближчим часом не буде", - наголосив на завершення прес-конференції Микола Снітко.
По материалам пресс-центра "Укрзалізниці".

Читайте також